Microblading ögonbryn ser helt naturliga ut av! Hur fungerar det?

Om du vill ha vackra fylliga ögonbryn med perfekt färg så finns det flera vägar att gå. Många rekommenderar microblading ögonbryn ser naturliga ut av. Det här beror på att man med tekniken går in och färglägger permanent, hårstrå för hårstrå för att forma ögonbryn som passar ditt ansikte perfekt.

Vad är microblading av ögonbryn?

Vi kan säga att microblading av ögonbryn är en form av tatuering som håller i upp till två år. Med en maskin som kallas för microblade så ritas hårstrå för hårstrå i dina ögonbryn. Det betyder att man kan välja färg och tjocklek på ett sätt som passar dig.

En del kallar detta för 3D ögonbryn för resultatet blir mycket naturligt. Det syns inte att de ritade partierna inte är fylliga som dina vanliga hårstrån. Om du bara går till en person som är expert på microblading av ögonbryn så får du ur-fina 3D ögonbryn!

ögonbryntatuering

Ögonbryn microblading kan göra lite ont

Det här är en behandling som inte är helt utan smärta och det ska du vara förberedd på. Det känns när tatuering av ögonbryn utförs men det gör inte så ont att du måste sövas. Det går att få lite bedövande gel för att göra det hela enklare.

En microblading behandling tar mellan 30 minuter och 60 minuter. Men du får räkna med 2 timmar eftersom man måste följa en tydlig process i 2 steg för att det ska bli bra:

 1. Först får du rådgivning och en skiss för dina ögonbryn skapas.
 2. Microblading kan genomförs och då kommer de hårstrån som ska ritas in att komma på plats.

Blir det fint på en gång med 3D ögonbryn?

För det mesta ser det mycket bra ut direkt efter microblading men du ska veta att det kan vara lite rött och irriterat i området där det har tatuerats. Det här är normalt och innebär också att du ska vara lite försiktig med att irritera huden vid ögonbrynen ytterligare direkt efter behandling.

Råd att komma ihåg är:

 • Undvik att svettas i ansiktet direkt efter microblading. Ingen sport eller bastu alltså!
 • Undvik direkt solljus som kan irritera huden ytterligare.
 • Låt bli att pilla på ögonbrynen tills du ser att huden inte längre är rodnad eller svullen.
 • Låt bli krämer och använd bara de produkter som du rekommenderas vid behandlingen.

microblading bryn

Kan alla använda sig av microblading för 3D ögonbryn?

Nej, den här metoden passar inte för alla. Om du har stor porer eller fet hud så är ögonbryn microblading inte för dig. Seriösa kliniker tar en titt på din hud och uppskattar på ett ärligt sätt om det kommer att fungera med micro blade ögonbryn för dig.

Du ska inte få ögonbryn microblading om du:

 • Är under 18 år
 • Har eksem eller psoriasis
 • Har en hudsjukdom som bältros
 • Ammar ditt barn
 • Är gravid
 • Har diabetes
 • Lider av glaukom

Hur kommer det att se ut med 3D-bryn?

Precis hur det kommer att se ut beror på hur dina ögonbryn är formade och hur skicklig den som genomför microblading ögonbryn är. Det är viktigt att tänka på att vi sällan har helt symmetriska ögonbryn. På grund av detta måste den som formar och lägger in färgen har en bra känsla för hur det hela ska balanseras.

Här är en video där du kan se processen och resultatet:

 

Är microblading samma sak som en tatuering?

Nej, det här är inte som en tatuering som sitter i för resten av livet. Om du vill att dina 3D ögonbryn ska se fortsatt bra ut så kommer du att behöva fylla på med färg efter cirka 1,5 till 2 års tid.

Formen på dina 3D-ögonbryn beror på den teknik som används

I och med att man med microblading använder kniv så ger det en form av streck som ger känslan av hårstrån. Det blir dock ännu bättre med en microblading maskin där man jobbar med en tunn nål. Med en tunn nål så går det att få en form som känns mer levande. Det blir ett bättre djup och med maskinen kan man till och med korsa strån så att det ser helt naturligt ut.

Summering

Om du vill ha riktigt hållbar ögonbryntatuering som inte är permanent så är microblading ett bra val. Se bara till att få dina 3D bryn gjorda av en person som verkligen kan tekniken. Helst bör det hela göras med en maskin så att du kan få en levande form som ser äkta ut.

Du behöver inte vara rädd för att det gör ont med den här typen av bryntatuering. Var bara noga med att hantera området som kan bli lite irriterat på rätt sätt efter behandling så att rodnad och svullnad snabbt kan lägga sig.

3D ögonbryn