Kreativiteten behöver inte kosta något!

Kreativitet är något som belönas i vårt samhälle. Företag satsar stora pengar på inredning som ska öka de anställdas kreativa tänkande. Som föräldrar bejakar vi aktiviteter som lek med play doh deg eller byggblock. Det fina med kreativitet är att den faktiskt inte alls måste kosta något. Det finns så mycket omkring oss som är helt gratis att använda för att skapa och komma på nytt!

Det finns en massa gratis kunskap online

Även om du vill designa en göra egen tröja med tryck så behöver det inte bli så dyrt som du kanske först tror. Utöver tröja och material så kan du hitta mycket gratis online. Mallar kan du ladda ner utan kostnad och dessutom kan du hitta program gratis som du kan använda för att rita upp din egen design.

Kanske vill du skapa egna mönster och då kan du få information om du hur du gör detta online. Det eldar på din kreativitet och kanske kommer du på nya lösningar helt enkelt genom att ta del av det som erbjuds på nätet.

Musik – Kreativ kraft eller inte?

Om du vill tänka för att komma på nya saker ska du inte använda en gratistjänst för musik online samtidigt! Det kan nämligen vara en myt att vi blir kreativa av att höra musik. Men du kan ju använda gratis tjänster online för att lära dig ett instrument.

Om du till exempel vill upptäcka blockflöjt finns det en massa bra videos på Youtube som lär dig hur du spelar. Det kostar ingenting. Sedan är det ju bara att öva och spela musik vilket är en kreativ form av aktivitet.

Videosajter och sociala medier kan inspirera

Det kostar inget att se videos eller läsa inlägg av personer i sociala medier. Här finns det mycket inspiration att hämta. Om du älskar att baka bröd kan du lära dig mer om detta på nolltid och få hur mycket lust som helst att baka mer bara av att se andra videos med tips och råd.

Kanske blir du så taggad att du öppnar en egen kanal på twitch tv och det kostar ju heller inget. Här kan du dela med dig av det du upptäcker då du utvecklar ditt intresse med hjälp av all den information du får utan kostnad online!