Kreativa metoder för att bli smartare

Känner du att din hjärna inte lever upp till sin potential? Idag är det lätt hänt att vi slutar att tänka igenom saker. När vi inte ens behöver räkna enkla ekvationer med huvudet så är det lätt hänt att vi slutar lösa problem med hjärnkraften. Det blir som att alla drabbas av dyskalkyli!

Om det är för tråkigt för dig att läsa böcker eller gå på kurs så ska du se hit. Här är några kreativa vägar till mer kunskap och nya tankebanor…

Ta en titt på intressanta fakta

Du måste inte börja med att lära dig allt om ett ämne som du tycker verkar bra att kunna. Som till exempel vilken diet som är bäst eller hur du sparar energi med ny teknik. Ta en titt på en hemsida med intressanta fakta och läs listor. Det tar inte tid och du blir inspirerad samtidigt som din hjärna får jobba lite mer.

De fakta du har tagit del av kommer nu att finnas som referenser och som frön som kan få gro till ännu mer kunskap. Du kanske finner ett helt nytt spår i ditt liv. Från en enkel lista med fakta så går du vidare och läser till sist tunga böcker för att du insett att det finns något i ett visst ämne som är viktigt för dig att veta allt om.

Lyssna på spännande poddar

En annan kreativ väg till mer kunskap och en hjärna som fungerar på ett smartare sätt är poddar. Du kan få play doh recept såväl som nya insikter i hur du kan skapa minigubbar och annat kul på detta vis. Du kan också lyssna på forskare, läkare och vetenskapsmän som gör det lättare för dig att förstå komplicerade saker.

Genom att lyssna dig till kunskap så blir du snabbt mycket smartare. Du förstås samband på ett sätt som du aldrig hade gjort om du inte hade fått det hela förklarat för dig av experterna. Genom att välja aktivt vad du lyssnar på så gör du en insats för din hjärna och ditt intellekt.

smart tjej

Inse nyttan av att göra något aktivt

Ibland är det lätt att tro att smart bara har med tankar och kunskap att göra. Men vi människor är ett komplext system. Det kan vara så att din hjärna inte fungerar optimalt för att du är alldeles för stillasittande och passiv. Gör något aktivt.

Du kan börja promenera, gå på gym och till och med designa egen tröja för att röra hela kroppen och få igång blodcirkulationen! Detta kan leda till att du börjat tänka annorlunda och plötsligt så inser du att du ju är smart, supersmart till och med!