Kreativa aktiviteter är väldigt bra för hjärnan

Att det är bra att syssla med kreativa saker kan knappast vara en hemlighet. Då du följer ett play doh recept och gör figurer med dina barn är det ju inte bara de små som njuter av detta. När du testar saker att göra när det regnar inser du att många av dessa kreativa aktiviteter är minst lika aktuella soliga dagar.

Det finns många studier om hur kreativa aktiviteter påverkar hjärnan. Både för de som har drabbats av sjukdom och för friska. När vi skapar, lär oss och gör något som får oss att tänka till så är det en aktivitet som stimulerar och håller igång vår tankeverksamhet. Det är en investering i hjärnhälsa!

Men det är klart att du inte måste börja med kreativa aktiviteter för sakens skull. Det kan bli stressigt. Tanken är mer att du kan vara medveten om att det är väldigt bra för dig att vara kreativ och att detta också kan påverka de som finns omkring dig på ett positivt sätt.

Dessutom ska vi komma ihåg att kreativa saker som hobbys och liknande ofta ger oss något att se fram emot. Då blir vi automatiskt gladare och friskare!