Förbered kläderna för morgondagen innan läggdags

Tycker du att det tar för lång tid på morgonen för att du och andra i din familj ska välja kläder för dagen? Det här är ett ganska vanligt problem. Då du står och fyller på med mat i en matlåda med fack kan du inte samtidigt hjälpa till med att välja tröja, byxor, strumpor och mer!

När du själv ska klä på dig kan det verkligen vara skönt att allting ligger framme så att du slipper fundera på vad som passar med vad. Detta har du nämligen tänkt på kvällen innan.

Bra för barn att få välja kläder

Visst är det bra om även mindre barn kan välja sina kläder. Det här tycker de om. Men när skolan snart drar igång och du måste vara på jobbet finns det inte tålamod till räkna-lekar och annat för att välja plagg.

För barn är det ofta en lek att klä på sig och man kan lära sig mycket om vad barnet har lärt sig genom att bara observera dess handlingar. Det handlar om så mycket mer än att välja vad man vill ha på sig.

Då du tar en stund på eftermiddagen eller kvällen och tillsammans med barnet väljer ut nästa dags outfit så är det en lärdom för livet. Detta lär barnet hur man kan planera och agera för att livet ska bli lite lättare att hantera. Det är en gåva för dig och för ditt barn!