Designa egen tröja – 5 tips för snygg tröja med eget tryck

En av de saker att göra då det regnar som kan vara väldigt kul är att designa en egen tröja. Du måste inte ha någon särskild anledning till att vilja designa egen hoodie eller t-shirt. Det är numera hur lätt som helst att trycka på kläder och det behöver inte alls kosta mycket.

Men hur ska du tänka för att få tröja med eget tryck som du vill ha på dig och kan känna dig stolt över? Vi ska ta en titt på några fina tips för att göra t-shirt eller hoodie med tryck som du blir nöjd med.

Varför ska du designa egen tröja?

Om du inte har fått i uppgift att skapa företagströjor så kan du givetvis undra vad du ska designa egen hoodie eller t-shirt för. Men det här är inte konstigare än att du tar brun utan sol tabletter, klipper håret i en viss frisyr eller väljer röda skor. Dina kläder uttrycker din stil och personlighet.

Då du gör din egen tröja kan du förmedla ett budskap med den. Detta är något som kan vara riktigt fint både till vardags och till fest. Dessutom kan du ju vilja designa din egen tröja som en present. Kanske med en bild som påminner en vän om ett ögonblick ni har haft tillsammans eller med en logga som står för något alldeles särskilt.

Det finns så många skäl till att ordna med tröja med eget tryck. Oavsett vilken anledning du har är det viktigt att du tänker på rätt sätt så att det blir bra. Visst kan du trycka själv eller till och med måla på tyget. Fast om du vill att det ska se professionellt ut är det bättre att lämna uppdraget till ett företag som trycker på kläder.

En tröja med eget tryck är perfekt för:

 • Jobbutflykten
 • Festen med vänner som gärna får en tröja som minne
 • Resan till utlandet för barnen att synas ordentligt (med namn och nummer)
 • Dagar som känns lite trista
designa egen hoodie
Kanske en hoodie med falskt batiktryck…

5 tips för snygg tröja med eget tryck

Här är 5 mycket viktiga tips för dig som vill designa egen tröja:

 1. Välj plagget först!

För att du ska få en tröja med eget tryck som du kommer att gilla gäller det ju att du gillar tröjan! Gör din egen tröja genom att först välja modell. Det finns en rad olika typer av tröjor som kan användas som företagskläder eller privat för ett eget unikt tryck.

Du kan använda tröjmodeller som:

 • Pikétröja
 • T-shirt
 • Hoodie
 • Tröja med långa ärmar
 • Collegetröja

Du kan även trycka ditt tryck på en väst eller jacka vilket kanske passar bättre för vissa typer av situationer.

 1. Något kreativt som är unikt

Tänk lite utanför ramarna och var kreativ. Du kan till exempel trycka ditt bästa play doh recept på tröjan tillsammans med en bild på finaste lerfiguren du gjort. Eller varför inte noterna till en låt som du har skrivit. Det kan se så snyggt ut samtidigt som tröjan beskriver något som är unikt för dig.

Du kan välja teman som:

 • Hobby du tycker om
 • Serie eller musikgrupp
 • Galen bild
 • Konst
 • Politisk symbol

Eller varför inte en bild på ett svenskt djur som är på väg att försvinna

 1. En bild du tycker om

Eller så tar du en bild på något som du tycker om. Det kan vara din hund såväl som en supersnygg matlåda med fack som glittrar. Se dig omkring och beakta vad du gillar. Det som du tycker är fint att se på kan vara precis den bild du vill ha för att designa egen hoodie!

 1. Ett budskap du kan stå för

Om du ska skriva något på tröjan så är det ju viktigt att det är ett budskap du kan stå för. Död åt grisarna i röd fet stil kanske inte förstås av folk som inte har läst kultboken Djurens gård av George Orwell. Men du behöver ju inte låsa dig vid att saker och ting du trycker på din t-shirt eller hoodie måste förstås av andra.

Var bara säker på att du kan stå för det du designar din tröja med. Folk kan ju fråga och då kan det verka rätt så trist om du inte har någon aning. Eller så tycker du att det är ännu coolare att bara skriva något som ploppar in i huvudet som faktiskt inte betyder något…

gör din egen tröja
Om du trycker detta får du vara beredd på följdfrågor…
 1. Färger som matchar dig

Gör egen tröja i färger som matchar din personlighet och dina kläder. Både med tanke på den tröja du väljer och trycket. Tänk också på samspelet mellan tröja och tryck rent färgmässigt. Om du har en hoodie med tryck som är vit så kommer röda, svarta och andra skarpa färger att synas bra men vita nyanser blir ju mindre synliga.

Bonustips för att göra egen t-shirt eller hoodie med tryck

Sist men inte minst ska det sägas att du kan få många tips av andra som har valt att designa egen hoodie eller t-shirt. Be om att få se på exempel och bläddra lite bland Pinterest bilder och liknande. Det kan vara en stor hjälp för att designa egen tröja som verkligen blir fin och helt rätt för dig.